zondag 1 juli 2007

Zaterdag 9 juni 2007




Vandaag zijn we na het ontbijt vertrokken richting Bellagio aan het Lago di Como. En vandaag is Peter z’n moeder jarig en onze poesjes worden 4 vandaag!
We zijn bewust niet via de grote weg naar Bellagio gereden, maar binnendoor. Dat betekende dat we o.a. door Lugano en Como zijn gereden. Vanaf Como moesten we de kust van het Lago di Como volgen, helemaal tot aan Bellagio. En dat is een lange slingerende smalle weg met veel verkeer, met meestal aan een kant een muur. Ik vind het doodeng om daar te rijden, maar Peter wordt er niet warm of koud van.

Tegen half 2 kwamen we aan in Il Perlo Panorama, een behoorlijk oud uitziend hotel, waar we werden ontvangen door een wat oudere dame. Voor de eerste keer tijdens deze vakantie, moesten we onze identiteitskaart laten zien. Nadat ze ons met veel moeite had geregistreerd in de computer, konden we naar onze kamer, met een klein balkonnetje met uitzicht op Bellagio, en natuurlijk het Comomeer (de linker foto). We zitten echt op een mooi plekje, alleen wel zo ver verwijderd van de bebouwde kom dat we alles met de auto moeten doen.
Omdat we nog moesten lunchen, zijn we meteen met de auto richting Bellagio gereden. Op een terras aan het water hebben we gegeten, een antipasto en een primo, met een wijntje (de middelste foto). En we hebben het dorp even verkend, samen met een heleboel andere toeristen. Daarna zijn we terug naar het hotel gegaan. Onderweg zag ik een richtingaanwijzer voor een restaurant net voorbij ons hotel, La Busciona. Daar zijn we even gaan kijken, en dat zag er zo leuk uit, dat we maar meteen voor diezelfde avond hebben gereserveerd.

Nadat Peter de training van de Grand Prix van Canada had afgekeken, zijn we naar het restaurant vertrokken.
En daar hebben we geen spijt van gehad: toen we er rond kwart over 8 aankwamen, was de parkeerplaats al aardig vol met veelal Italiaanse auto’s. We hebben er heerlijk gegeten en gedronken. Ik heb gedroogde, gezouten, en vervolgens gegrilde vis uit het Comomeer gegeten, gevolgd door lamsvlees; Peter heeft verschillende worst- en vleeswaren gegeten, gevolgd door filetto di manzo met asperges, en we hebben Sforzato van Nino Negri gedronken (de rechter foto). Alleen het toetje viel een beetje tegen. Maar voor iets meer dan 100 euro hadden wij voortreffelijk gegeten.
Tegen 11 uur zijn we ons (zachte) bed ingerold.

Geen opmerkingen: