zondag 1 juli 2007

Donderdag 7 juni 2007



Het eerste wat Peter vanochtend zei was: “De overkant van het meer is weg”. Het heeft namelijk erg veel geregend vannacht, en vanochtend is het erg bewolkt. Met mijn knie gaat het wel een stukje beter, maar ook gezien het weer, gaan we vandaag niet wandelen.
Na het ontbijt zijn we op ons gemak richting het dorp gewandeld (op de rechter foto zien jullie ons hotel, nog een beetje in de wolken). Gelukkig was het weer inmiddels zodanig opgeklaard, dat we op een terrasje een echte cappuccino hebben gedronken. In een kioskje hebben we een wandelkaart van de omgeving gekocht en het Italiaanse kart-tijdschrift Vroom! Ze verkochten hier bijna uitsluitend Duitse kranten en tijdschriften…
Rond een uur of half 1 waren we weer terug in het hotel, waar 2 dames net bezig waren ons appartement schoon te maken.
Daarna hebben we met de auto een tocht gemaakt richting Connobio (dat ligt ongeveer 10 km ten noorden van ons hotel), waar we hebben geluncht: Peter met lasagna en ik met een pizza. Ook daar hoorden/zagen we bijna alleen Duitse toeristen.
Daarna zijn we via een slinger-de-slinger weg naar Locarno gereden, Zwitserland dus, met 3 dozen wijn op de achterbank. Gelukkig ging dat goed bij de grens. Onderweg zijn we nog een paar keer gestopt om van het uitzicht te genieten (de linker foto).
Op de terugweg wilden we in Ascona nog gaan winkelen, maar inmiddels regende het weer. Daarom zijn we maar meteen doorgereden naar Cannero Riviera.

Tegen kwart voor 8 zijn we richting het dorp gewandeld, op zoek naar trattoria da Gina e Gabi (die had ik de eerste dag al gezien, en toen gedacht “daar gaan we een keertje eten”). Na enig zoeken vonden we die, maar die was helaas vol. Dus ik heb maar meteen voor de volgende avond gereserveerd. Daarna moesten we dus op zoek naar iets anders, en uiteindelijk vonden we een tafeltje buiten bij hotel Cannero, met uitzicht op het meer. We hebben er heerlijk gegeten: ik garnalen met tomaten en grillata mista, en Peter St. Jacobsschelpen en branzino, met een lekker wit wijntje erbij. En ik heb af en toe een stukje vis aan een zwerfpoes gegeven, die overigens veel magerder is dan die monsters van ons.
Veel van de andere eters waren hotelgasten, en wij vertrokken als een van de laatsten. Op aanraden van Peter zijn we via de ‘gewone’ weg teruggewandeld. Dat ging eigenlijk best wel; er was weinig verkeer en de weg is redelijk verlicht. Rond half 11 waren we weer thuis.

Geen opmerkingen: