donderdag 3 mei 2007

Mijn villa de komende 4 weken

De eerste 4 weken van mijn vakantie verblijf ik in Castelraimondo, een stadje midden in de provincie Le Marche (de Marken). Ik heb via de Dante Alighieri school aldaar een 4-weekse cursus Italiaans geboekt (www.scuoladantealighieri.org). De lessen worden afgewisseld met uitstapjes in de omgeving, bezoeken aan musea, een kookcursus, een wijnproeverij, etc.

Voor deze hele periode heb ik bij het cursusinstituut een 1-persoonsappartement geboekt. Onlangs kreeg ik bericht dat ze vol blijken te zitten. Ze hebben mij nu overgeboekt naar een villa net buiten de stad (zonder extra kosten, maar wel met een leuk restaurant en een zwembad!!) Kijkt en huivert: www.villacasabianca1573.it



De villa ligt op 15 minuten afstand (ik weet nog niet of dit 15 minuten met de auto, fiets of lopend is) van het cursusinstituut. De cursusorganisatie heeft daarom (gratis!) geregeld dat ik 's ochtends wordt opgehaald, en 's avonds weer naar mijn villa wordt gebracht. Klinkt in ieder geval allemaal erg luxe, maar ik wacht maar af hoe dit daadwerkelijk geregeld wordt. Anders huur ik lekker een mountainbike of een scootertje, dan kom ik er ook wel.

En dan nu maar hopen dat ze op het instituut inderdaad draadloos internet hebben, zodat ik regelmatig mijn avonturen met jullie allemaal kan delen.

zondag 29 april 2007

Onze 2 rode monsters





Enzo is een echt monster. Op de linker foto zie je hem. En Luca is de dikste van het stel. Hij kijkt een beetje schichtig en verbaasd in het rond, maar dat is zijn standaard uitdrukking.




Start weblog

Zondag 6 mei vertrek ik eindelijk naar Italie. Ik ben nu druk bezig met allerlei voorbereidingen: testen of m'n weblog werkt, van Peter leren hoe ik foto's overzet van de camera naar de computer. Verder moet ik nog een paar broeken korter maken, en moet ik mijn favoriete tv-programma's nog voorprogrammeren voor de komende 6 weken op de nieuwe HD-recorder. En natuurlijk zo langzamerhand bedenken wat ik allemaal in die ene koffer ga stoppen.